Sous-vide zvěřina

Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované maso se pošíruje po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nej...

Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované maso se pošíruje po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitního masa při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni. Hlavní výhodou je uchování původních vlastností masa. Nemění se vzhled, barva, vůně ani obsah živin masa.


Naše maso pochází jen z lokality Křivoklátska, při zpracování velice dbáme na veškeré veterinární i hygienické normy, tak abychom pro Vás připravili velice kvalitní potravinu. Pečlivě sledujeme cestu každého kusu od ulovení až na Váš stůl, maso pro Vás vyrábíme především z kusů, které nejsou starší více jak 2 roky..


Účtována je konečná váha výrobku z ceny za 1kg.

Zobrazit
Zobrazeno 1 – 8 z 8 položek
Zobrazeno 1 – 8 z 8 položek