Zvěřina patří na český stůl!

Zvěřina jako taková je nejstarší potravinou, která byla člověku dostupná pro jeho obživu, byla to jediná potravina, kterou příroda člověku nabídla, aniž by musel pro její dosažení udělat něco jiného než ji získat pomocí lovu.

Během tisíciletí se ke zvěřině přidávali i ostatní potraviny, které ji dokázali, alespoň částečně nahradit nebo doplnit v jídelníčku tak, aby rozrůstající se člověk, byl schopen přežít.

Během posledních pár století se zvěřina dostávala na stůl především vybrané skupině lidí, tedy převážně šlechticům a vládnoucím vrstvám, které si vyhrazovali právo na lov jako svou kratochvíli a následně konzumovali zvěřinu při významných příležitostech, ale i v běžném životě, jako výrazný doplněk jídelníčku.

V současné době se zvěřina stává dostupnou potravinou na Českém trhu a vyhledávanou pochoutkou všech labužníků. Zvěřina totiž patří k masům velmi chutným!

Svou výbornou chuť, která vydatně podporuje trávení, získává zvěřina díky rozmanité potravě, kterou si zvěř v přírodě volně vybírá. Na charakteristické pikantní příchuti a kořeněné vůni zvěřiny, které vlastně dělají zvěřinu zvěřinou, mají hlavní podíl především různé aromatické silice obsažené v rostlinné potravě zvěře.

Zvěřina je všeobecně považována za lehce stravitelné maso. Je tomu tak především pro nízký obsah tuku (vzhledem k dostatku pohybu zvěře). Díky tomu, že se volně žijící zvěř živí pouze přírodní stravou, její maso obsahuje mnoho užitečných látek. Jedná se o bílkoviny, vitamíny B a minerály – železo, draslík, hořčík a fosfor. Výživové hodnoty zvěřiny podstatně zvyšuje obsah bílkovin a minerálních látek! Zvěřina nezpůsobuje překyselení organismu, čímž se liší od masa hospodářských zvířat.

Všeobecně se jedná o zdraví přínosnou potravinu, která není ovlivněna pravidly velkochovů domácích zvířat, není nucena k násilné medikaci a ani nikterak geneticky upravována!

Z našeho pohledu je zvěřina jednou z nejkvalitnějších biopotravin, bez obsahu lepku a chemických látek, která si zaslouží na náš jídelníček pravidelně zařadit!

Při zpracování masa klademe důraz na dokonalé ruční zpracování a dodržujeme všechny veterinární i hygienické předpisy. Díky tomu je zvěřina od nás bezpečnou a hlavně velmi chutnou potravinou.