Tatarák z jelení svíčkové Zobrazit větší

Tatarák z jelení svíčkové

Ingredience

  • 250g jelení svíčkové nebo hřbetu
  • 1ks cibule
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 5g soli
  • 5g pepře
  • 5g kmínu drceného
  • 5g papriky mleté sladké
  • 5g worchesteru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks chléb na topinky
  • 0,2dcl cherry nebo brandy
  • 1 ks vejce (žloutek)

Postup přípravy

Maso naškrábeme ostrým nožem, aby nedocházelo k zahřívání masa v mlýnku. Následně uvedeme do finální podoby na talíř. Doprostřed tataráčku přidáme žloutek. Okolo masa nasypeme jednotlivé ingredience a každý si míchá dle vlastní chuti. Pro zjemnění chuti doporučujeme do tataráčku přimíchat cherry, nebo brandy. Podáváme s topinkou potřenou česnekem.