Kančí gulášek Zobrazit větší

Kančí gulášek

Ingredience

  • 1500g kančího masa na guláš
  • 1000g cibule
  • 1 litr zvěřinového vývaru
  • 2 polévkové lžíce sladké papriky
  • 1 polévková lžíce pálivé papriky
  • 10 kuliček jalovce
  • 1 špetka kmínu
  • 4 snítky tymiánu
  • 80g soli
  • 80g pepře
  • 150g hrubé mouky
  • 400g sádla
  • 2dcl červeného vína
  • 8 stroužků česneku
  • 150g slaniny
  • 1ks červené cibule

Postup přípravy

Maso odblaněné, vykoštěné dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hrnce vložíme sádlo a na kostky nakrájenou cibuli, slaninu a kmín. Vše orestujeme do zlatova. Na zlatavou cibulku přidáme maso, kořeni, sůl, česnek a vše orestujeme a poté zalijeme trochou vína a vývarem, přikrejeme poklicí a za občasného míchání a podlévání vývarem dusíme do měkka. Když je maso měkké tak ho vyndáme a šťávu zahustíme jíškou (moukou zpěněnou na sádle). Zahuštěnou omáčku provaříme a dochutíme kořením, červeným vínem, česnekem a solí. Po dochucení a povaření omáčky vložíme maso a ještě krátce povaříme. Zdobíme červenou cibulí a špetkou tymiánu. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Chuť guláše umocníme sklenkou dobrého kvalitního vína. DOBROU CHUŤ!